Macji boter
Posvoji muco na daljavo
Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah
Super Čombe
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi Pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim
Preprečite prezgodnjo nosečnost - sterilizirajte svoje muce dovolj zgodaj.
Preprečite rojstvo neželenih mladičev - sterilizirajte in kastrirajte svoje živali.

Zadnje novice

Arhiv novic


Muce za posvojitev

Caramella 15.05.2024
Caramella

Metka 24.01.2024
Metka

Anabel 07.11.2023
Anabel

Lara 12.10.2023
Lara

Joy 19.07.2023
Joy

Goya 22.05.2023
Goya

Snežka 17.05.2023
Snežka

Demeter 04.04.2023
Demeter

Vse muce za posvojitev

Fičo

Fičo Fičo

Spol: samček
Datum vnosa: 05.09.2021
Starost ob prihodu: 6 let

Želiš postati moj boter?
Botri:
Nika, Zanzibar
Eva, Zreče
Nives, Škofljica
Lucija, Maribor
Žiga, Ljubljana-Dobrunje
Beti, Bled
Žiga, Šoštanj
Lea, Ljubljana
3 anonimni botri

Iz srca hvala!

Fičota smo spoznali leta nazaj. Bil je lastniški maček starejšega para, nekastriran, nekoliko boječ. Takrat se je še ženil in se pretepal z drugimi samci. Naša prostovoljka je ob urejanju lokacije prostoživečih muc tudi njega odpeljala na kastracijo in ga vrnila nazaj. Nekaj mesecev zatem je gospod umrl, gospa se je odselila in Fičo ter druge muce so ostali sami, odvisni od občasnih hraniteljev. Mlajše muce so se postopoma odselile, Fičo pa svojega doma ni zapustil.

Potem pa je avgusta 2021 hraniteljica muc obvestila našo Ireno, da je maček v precej slabem stanju. Shiran do kosti, močno prehlajen, potreben zobnega posega, z le še nekaj uničenimi zobmi, popolnoma sestradan. Fičo takšen še ene zime zunaj zagotovo ne bi preživel. In mu je tudi ne bo treba, saj je sedaj na toplem in varnem v našem skrbništvu.

Fičo se je izkazal za prijaznega, skromnega, tihega in nezahtevnega muca. V času, ko tole pišemo, počasi prihaja k sebi. Še vedno ga muči prehlad (kalici virus), zaradi katerega se mu sluznice vnamejo do krvi. Drugače pa uživa, spoznava, da je notri prav luštno, da je vedno na suhem in toplem. Tudi s cimri nima težav, z njimi sobiva v sožitju. Tako sedaj mirno čaka na nov dom, varen in sit. Pa tudi radi ga imamo, zaradi enega pluska preveč mogoče celo pikico bolj, kot tiste brez. Fičo je namreč eden od naših dokazkov, da kljub temu, da imaš fiv, si lahko z'lo dolgo živ.  Nazaj