Macji boter
Posvoji muco na daljavo
Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah
Super Čombe
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi Pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim
Preprečite prezgodnjo nosečnost - sterilizirajte svoje muce dovolj zgodaj.
Preprečite rojstvo neželenih mladičev - sterilizirajte in kastrirajte svoje živali.

Zadnje novice

Arhiv novic


Muce za posvojitev

Metka 24.01.2024
Metka

Anabel 07.11.2023
Anabel

Lara 12.10.2023
Lara

Joy 19.07.2023
Joy

Goya 22.05.2023
Goya

Snežka 17.05.2023
Snežka

Demeter 04.04.2023
Demeter

Riva 06.03.2023
Riva

Vse muce za posvojitev

Feo

Feo Feo

Spol: samček
Datum vnosa: 10.10.2021
Starost ob prihodu: 3 leta 5 mesecev

Želiš postati moj boter?
Botri:
Vesna, Celje
Petra, Malečnik
Matej, Ljubljana
Lucija, Celje
Marko, Celje
Nika, Velenje
Nika, Zanzibar
Greta, Vrhnika
Jolanda, Trebnje
Tjaša, Ljubljana

Iz srca hvala!

Feo se je februarja 2021 znašel v blokovskem naselju v Žalcu. Če dobro pomislimo, se tam ni ravno znašel. Skoraj nihče ni zanj našel dobre besede, kaj šele česa za pod zob. Še dobro, da je med skrivanjem pod avtomobili zataval na urejeno lokacijo prostoživečih mačk. Vse mačke na tej lokaciji so sterilizirane oz. kastrirani, za njihove želodčke pa vsakodnevno skrbi hraniteljica, ki tudi prva opazi, če je s kom od muckov kaj narobe. Ali če se je na lokaciji pojavil kakšen novinec, ki tja ne spada. Tako nas je hitro opozorila na Feovo prisotnost in mucka do našega prihoda namestila na varno.

Ob sprejemu v zavetišče je Fea poleg polnih posod hrane čakalo kopanje, saj je bil njegov večinoma snežno bel kožuh umazan od skrivanja pod avtomobili in poln klopov. Po veterinarskem pregledu mu je bila predpisana še antibiotična kura, ki ga je sčasoma rešila trdovratnega prehlada.

Feo je bil prve dni izjemno hvaležen in neproblematičen mucek, pridno je pojedel zdravila, s še večjim veseljem pomalical vse dobrote, s katerimi smo mu polnili posodice. Tedni so minevali, karantena je bila mimo, fant je ozdravel, poskrbeli smo za kastracijo in se razveselili dveh minusov na testu za levkozo in mačji aids. Feo se je končno pridružil muckom v mačji sobi, njihovo družbo sprejel brez pretiranega negodovanja, samo še dom bi mu morali poiskati, pa bi se njegovo druženje z nami uspešno zaključilo in bi zakraljeval na svojem kavču.

Feo pa se je iz prijaznega, družabnega mucka spreminjal v samotarskega nergača, naša pozornost mu ni več godila. Veterinarski pregled je pokazal, da se stanje Feovih zob slabša, na ustnem nebu pa so odkrili tudi osnovni vzrok njegove nejevolje – namesto lepega, gladkega neba je na Feovem nebu zrasla masa, ki je na dotik zakrvavela in mu povzročala bolečine. Feo je od tega pregleda prestal že nekaj zobnih posegov, pa stanja v ustih še nismo zadovoljivo sanirali. A se ne predamo, malemu mačjemu dalmatinčku (njegov bel kožuh je posut s črnimi pikicami) bi radi omogočili življenje brez bolečin, zato mu redno gledamo v žrelo in skrbimo, da dobi vso veterinarsko oskrbo, ki jo potrebuje. Upamo, da je bo s časom zmeraj manj in bo muc končno nared za odhod na svoj kavč. Kot je pogruntal Feov človeški soimenjak: »Upanje umre predzadnje«. Feo lahko računa na nas, mi pa vemo, da se mucki kot je on, vedno lahko zanesejo tudi na mačje botre. Da bi vam čim prej zapredel poslovilno pismo s svojega kavča, zdrav in zadovoljen.


 



Nazaj