Macji boter
Posvoji muco na daljavo
Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah
Super Čombe
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi Pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim
Preprečite prezgodnjo nosečnost - sterilizirajte svoje muce dovolj zgodaj.
Preprečite rojstvo neželenih mladičev - sterilizirajte in kastrirajte svoje živali.

Zadnje novice

Arhiv novic


Muce za posvojitev

Metka 24.01.2024
Metka

Anabel 07.11.2023
Anabel

Lara 12.10.2023
Lara

Joy 19.07.2023
Joy

Goya 22.05.2023
Goya

Snežka 17.05.2023
Snežka

Demeter 04.04.2023
Demeter

Riva 06.03.2023
Riva

Vse muce za posvojitev

Lovrenc

Lovrenc Lovrenc

Spol: samček
Datum vnosa: 29.12.2021
Starost ob prihodu: 4 leta

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

V izdihih decembra 2020 je v našo oskrbo prišel Lovrenc. Muc se je menda že nekaj tednov, morda celo mesecev, potikal po Celju in njegovi okolici. Velik, a vidno izčrpan, lačen, poln ran in precej bolehen maček. Bil je v tako slabem stanju, da je veterinarka sprva sumila, da je za njegovo stanje krivo obolenje srca. Po kontrolnem pregledu smo si oddahnili, saj se je izkazalo, da je z Lovrenčevim srcem vse v najlepšem redu. Z nekajtedensko antibiotično kuro bi moral biti fant v kratkem povsem zdrav.

Pa ni šlo tako zlahka. Lovrenc je prestal še kar nekaj pregledov, preizkusili smo različna zdravila, ki so na kratki rok sicer učinkovala, a se je kmalu po prenehanju dajanja Lovrenčev nos zopet napolnil z gnojno sluzjo. Lovrenca smrkav nos sicer ni pretirano motil. Že v prvem tednu po prihodu nas je nekajkrat na smrt prestrašil, ko je nepremično obležal kot klada in smo v strahu preverjali njegove življenjske funkcije. Vedno znova se je izkazalo, da ima Lovrenc le izredno globok zen spanec, česar smo se postopoma privadili. Kadar ne spi, Lovrenc rad komu ponagaja, se zamoti z igračko, še najraje pa zadovoljuje svojo gurmansko plat. Tako je v mesecih prebivanja pri nas zgledno okrepil svojo pojavo in si prislužil ljubkovalna vzdevka cmoček in tjulenj. Medtem ko je Lovrenc pridno utrjeval svojo sumo pojavo, smo si mi še dalje razbijali glavo, kako poskrbeti za njegovo zdravje. Ugotovili smo, da mu še najbolje denejo inhalacije. Tako vsak dan njegovo korpulenco pospremimo v transporter in mu privoščimo pol ure blagodeti inhalatorja, v čemer običajno nadvse uživa.

Če bi morali Lovrenca opisati le z besedo, bi verjetno izbrali zen. Lovrenc je pravi mačji buda, ki uživa v življenju in nevšečnostim ne dovoli, da bi ga zmotile, kaj šele iztirile. Res mu privoščimo povsem njegov kavč, s človekom, ki bi bil pripravljen tako na cmočkovo razvajanje kot skrb za njegovo zdravje. Dokler Lovrenčev bodoči kavč še krepi svojo nosilnost, pa za pomoč pri oskrbi našega sumo-mucka prosimo Mačje botre. 



Nazaj