Macji boter
Posvoji muco na daljavo
Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah
Super Čombe
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi Pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim
Preprečite prezgodnjo nosečnost - sterilizirajte svoje muce dovolj zgodaj.
Preprečite rojstvo neželenih mladičev - sterilizirajte in kastrirajte svoje živali.

Zadnje novice

Arhiv novic


Muce za posvojitev

Metka 24.01.2024
Metka

Anabel 07.11.2023
Anabel

Lara 12.10.2023
Lara

Joy 19.07.2023
Joy

Goya 22.05.2023
Goya

Snežka 17.05.2023
Snežka

Demeter 04.04.2023
Demeter

Riva 06.03.2023
Riva

Vse muce za posvojitev

Metka

Metka Metka

Spol: samička
Datum vnosa: 24.01.2024
Starost ob prihodu: 7 let

Želiš postati moj boter?
Botri:
Ana, Ljubljana
Tjaša, Ljubljana
Lana, Stari trg pri Ložu
Dajana, Rače
Teja, Kočevje
Jerca, Ljubljana
Saša, Ljubljana
Barbara, Trbovlje
Tina, Bad Homburg vor der Höhe

Iz srca hvala!

Takrat približno sedemletna Metka je bila najdena oktobra 2023 v zelo ubogem stanju. Ja, vemo, s tem »ubogim« smo že tolikokrat opisali najdene muce, da se bojimo, da postaja takšen opis kar nekako normalen. Pa ni in nikoli ne bi smel biti. Res upamo, da nismo kot družba že popolnoma otopeli ob trpljenju drugih in nas še vedno večina zmore nekaj začutiti. Žalost, ogorčenje, jezo, željo po lepšem svetu za vse. Res, včasih tudi kanček nemoči, a prav zato rabimo ta občutek in vedenje, da smo tadobri vendarle v večini.

Malo smo zašli z Metkine zgodbe. Niso pa, žal, zašli metki iz zračne puške, ki jih je pokazal rentgen na veterinarskem pregledu ob sprejemu. Če bi bil en sam, bi si morda še lahko lagali. A v telesu muce jih je bilo kar pet. Načrtno izstreljenih v njeno ubogo telo. 

Po posegu je muca odšla v skrbništvo levkozic. Ker je tudi pozitivna na levkozo. Pa malo kasneje še na odstranitev vseh zobkov, ker so bili prav vsi čisto zanič.
 
Zaradi vsega, kar je doživela in preživela, je bila Metka ob prihodu v skrbništvo zelo plašna. Ves čas se je stiskala v stranišču in ležala kar na svojih kakcih. Kako zelo je takšno ležanje skregano z mačjo naravo, potrebo po čistosti in kako zelo v stiski so muce, ki se tako vedejo! A so tudi pri njej umirjen pristop, spoštovanje njenih potreb, skrb in ljubezen počasi omilili stisko, jo opogumili in izbezali na plano njeno prijetno naravo.
 
Veseli smo, da je sedaj Metka že čisto domača. Najraje se sprehaja po hiši, če vmes naleti na koga, da jo malo poboža, je pa sploh srečna. Kako malo in vendar veliko je potrebno, da sedaj živi muce vredno življenje! In tudi vaša pomoč, tudi najmanjša, je v resnici ogromna, saj nam omogoča, da ji to omogočamo.
 
 
 
Ob najdbi


Nazaj